Facebook    Instagram    Twitter    Nyhetsbrev 

Truus Matti
Tid för avgång
Barn & ungdom
234 s. Inbunden
Från 9 år
Utgivningsdatum: 2015-10-30
ISBN: 978-91-85311-60-6
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

Ett slitet hotell på en ödslig slätt. En ensam flicka i hällregn, och hotellet som blir hennes enda tillflyktsort. Där blir hon erbjuden en stol av en räv, och en mystisk råtta verkar ha träffat henne förut. Men hon kan inte komma ihåg någonting, inte ens sitt eget namn. Och vad är det för pappersbitar som ligger i en verktygslåda? När hon fogar samman bitarna börjar hon förstå. Och snart minns hon även den viktigaste frågan av alla. Den hon måste få svar på.

Tid för avgång är en berättelse i två skilda plan. Flickan på hotellet och en flicka som väntar på att hennes pappa ska komma hem från en lång resa. Han vill att de ska skriva en berättelse tillsammans, men flickan vill inte. Hon är arg på honom för att han inte kommit till hennes födelsedag. Hon vet inte hur hon ska kunna förlåta ...

Boken är skriven av en av nederländernas mest begåvade ungdomsboksförfattare och har bland annat fått American Library Associations pris för bästa utländska bok för unga läsare.

RÖSTER OM BOKEN


TRUUS MATTI
Truus Matti, född 1961 i Holland, arbetade länge som redaktör innan hon började skrivna egna berättelser. Hon har blivit flerfaldigt belönad för sina böcker, bland annat av American Library Association (ALA).

Hon debuterade 2007 med Tid för avgång som fick ALA:s pris för bästa utländska bok för unga läsare och som dessutom är med i United States Board on Books for Young Peoples lista över ”Outstanding Inter­national Books”. 2011 gav hon ut Mister Orange, som fick ALA:s förstapris för bästa utländska bok för unga läsare.
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn: 070-352 50 30
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se