Facebook    Instagram    Twitter    Nyhetsbrev 

Johanna Wahlfisk
VIRRPETTER
Illustratör: Gunilla Kvarnström
Barn & ungdom
36 s. Inbunden
Från 5 år
Utgivningsdatum: 2020-02-14
ISBN: 978-91-85311-81-1
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

Hur kan någon som har ett minne som en häst helt plötsligt börja glömma? I boken Virrpetter får vi möta en snurrig morfar som inte bara glömmer, utan som med tiden blir allt mer som ett barn och till slut lever helt i sin egen fantasivärld. Med sin humo­ristiska och kärleksfulla stil har Johanna Wahlfisk skrivit en bok som på ett lättsamt och pedagogiskt sätt kan användas för att prata med barn om demens.
RÖSTER OM BOKEN

"Vilken underbar och festlig bok för barn i femårsåldern. Mitt betyg blir fullpott fem stjärnor."

Agnetha Lundebring Jönsson, bokbloggare

"En så fin liten bok om en morfar som plötsligt glömmer allt. Kärleksfull och rolig, men med ett djupt allvar i botten. Jag kommer att ta med mig den här berättelsen länge. Underbar! Tack Johanna Wahlfisk för att du skrev den. Och Gunilla Kvarnström gjorde perfekta illustrationer. Ett litet mästerverk."

Hillevi Wahl, författare och journalist

"En underbart berättad historia om en  morfar som helt plötsligt glömmer allt. Berät­telsen är varm med ett djup men på samma gång rolig och full av kärlek ... Jag älskar den här boken den är fantastisk!"

Elisabeth Berglöf, Bokprataren

"Som läsare blir jag alldeles varm i hjärteroten av den härliga gestaltningen av kärleken mellan det gamla paret. Illustrationerna av Gunilla Kvarnström är underbara ..."

Anna-Karin Skoglund, Lyrans Noblesser


JOHANNA WAHLFISK
Johanna Wahlfisk är född 1971 i Skåne, men uppvuxen i Stockholm. Hon har läst italien­ska, engelska och spanska på universitetet och har bland annat arbetat som översättare. Sedan flera år tillbaka är hon bosatt i norra Italien. Virrpetter är hennes debutbok.
GUNILLA KVARNSTRÖM
Gunilla Kvarnström har ett mångårigt förflutet som en av Sveriges mest uppskattade barn­boksillustratörer. Hon har fått flera utmärkel­ser för sitt illustrerande, bland annat The Illustrator of the Year i Bologna 1993 och Svenska Tecknares hederspris 1995.
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn: 070-352 50 30
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se