Facebook    Instagram    Twitter    Nyhetsbrev 

Oliver Bullough
MONEYLAND
Översättare: Marianne Berglund
Fakta
424 s. Inbunden
Utgivningsdatum: 2021-01-29
ISBN: 978-91-85311-84-2
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

Den undersökande journalisten Oliver Bullough har gjort en resa djupt in i en dold värld av globala kleptokrater och visar hur dessa bedragare undergräver demokratier, försvagar institutioner och förstör livet för miljontals människor. Det handlar om offentliga pengar som är stulna, om pengar som tvättats och om miljardärer som inte betalar någon skatt.

Moneyland har fått strålande recensioner i engelskspråkiga medier, och 2018 utsåg Sunday Times boken till Business Book of the Year. Boken röstades även fram som årets bok av Daily Mail och The Times 2018. För den som vill förstå världen bortom politikernas tvittrande och mediernas lapidariska nyhetsbevakning är Moneyland ett måste.

RÖSTER OM BOKEN

"Det är en klarsynt och skrämmande skildring av kapitalismens baksida och de orättvisor som blir konsekvensen av denna systematiska och kriminella verksamhet. Bullough skriver underhållande med många exempel och förklarar med lätt hand de komplexa system som styr de globala finansmarknaderna och hur lagens kryphål möjliggör verksamheten. Det är en avslöjande och stundtals mycket rolig skildring som förtjänar en bred läsekrets."

Kajsa Bellander, BTJ-häftet

OLIVER BULLOUGH
Oliver Bullough, journalist och författare från Wales, flyttade 1999 till Ryssland för att arbeta som undersökande journalist för bland annat Reuters. Han har skrivit tre böcker. Den första, Let Our Fame be Great, handlar om folken i norra Kaukasus. Den andra, The Last Man in Russia, är en biografi om en olik­tän­kande präst, vars liv speglar den ryska nationen under 1920-talet och samtidigt lyfter fram det moderna Rysslands demo­gra­fiska tragedi. I den tredje boken, Money­land, berät­tar han om hur världens superrika har brutit sig loss från demokratisk kontroll och bildat sitt eget nomadiska globala samhälle.
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn: 070-352 50 30
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se