Facebook    Instagram    Twitter    Nyhetsbrev 

Truus Matti
MISTER ORANGE
Barn & ungdom
180 s. Inbunden
Från 9 år
Utgivningsdatum: 2017-11-10
ISBN: 978-91-85311-68-2
Provbläddra i boken
Köp boken
INNEHÅLL

Året är 1943 i New York, och världskriget ställer det mesta på ända för den tolvårige Linus när hans bror tar värvning och beger sig till Europa: kriget verkar inte vara det storslagna äventyr han föreställt sig, och hans bror inte den superhjälte han läst om i serietidningarna. Och vem är egentligen Mister Orange?

Mister Orange är en bok om en ung pojkes uppvaknande ur en föreställningsvärld fjärran fantastiska hjälteepos och superhjältar till en värld både osäker och brutal. Boken är den holländska författaren Truus Mattis andra bok och har fått flera utmärkelser, bland annat American Library Associations pris för bästa utländska bok.

RÖSTER OM BOKEN

"Mister Orange är en finstämd berättelse om en pojkes tankar och växande."

Lars Karlstrand, BTJ-häftet

TRUUS MATTI
Truus Matti, född 1961 i Holland, arbetade länge som redaktör innan hon började skrivna egna berättelser. Hon har blivit flerfaldigt belönad för sina böcker, bland annat av American Library Association (ALA).

Hon debuterade 2007 med Tid för avgång som fick ALA:s pris för bästa utländska bok för unga läsare och som dessutom är med i United States Board on Books for Young Peoples lista över ”Outstanding Inter­national Books”. 2011 gav hon ut Mister Orange, som fick ALA:s förstapris för bästa utländska bok för unga läsare.
BÖCKER
Lindskog Förlag • Döbelnsgatan 44 • 113 52 Stockholm • tfn: 070-352 50 30
info@lindskogforlag.se • hemsida: www.lindskogforlag.se